Nøddeknækkeren - Grand Kyiv Ballet

tor05dec19:0019:00 Nøddeknækkeren - Grand Kyiv Ballet

Om arrangementet

Igen i 2024 gæster Grand Kyiv Ballet Portalen med den verdenskendte ballet “Nøddeknækkeren”.

Skuespillerne fra Grand Kyiv Ballet, som er førende dansere på den ukrainske balletskole og har repræsenteret den med værdighed i de sidste fem år i verdens førende arenaer, deltager i forestillingen.

Nøddeknækkeren er en ballet af Peter Tchaikovsky til librettoen af ​​Marius Petipa, baseret på eventyret af E.T.A. Hoffmann, skabt og første gang præsenteret for offentligheden i 1892. I Hoffmanns eventyr hedder pigen Mary (hovedpersonen), og hendes yndlingsdukke er Clara. Marius Petipa brugte præcis dette til sin libretto.

Akt én.
Juleaften begynder gæsterne at samles ved Dr. Stahlbaums hus. Hans børn, Mary og Fritz, venter sammen med andre børn på gaver. Den sidste gæst er Drosselmeyer, Marys gudfar og tilfældigvis en troldmand. Hans evne til at bringe legetøj til live både fascinerer og skræmmer børn. Gudfaderen præsenterer Nøddeknækkeren til Mary. Julefejringen slutter, og gæsterne danser en afskedsdans. Mary kommer til sit værelse og krammer Nøddeknækkeren.

Og så overføres handlingen til Marys drøm. Væggene i hendes værelse rykker fra hinanden, juletræet begynder at vokse, og dykkerne kommer til live. Musekongen dukker op med sin hær af mus. Nøddeknækkeren og hans soldater kæmper indædt og besejrer musekongen. Nøddeknækkeren bliver til en prins.

Akt to.
Mary, prinsen og dukkerne, der er kommet til live, jubler, fejrer og danser under stjernehimlen nær et fantastisk smukt juletræ. Omkring dem er der snestorm. Spanske, kinesiske, arabiske og slaviske dukker danser i glæde over sejren over musekongen, som var synonym med ondskab. Alle forbereder sig til Marys og Prinsens bryllup. Drosselmeyer dukker op, og alt ændrer sig igen. Mary vågner med Nøddeknækkeren i armene.

Nøddeknækkeren er et smukt, klogt og relevant eventyr!!! Et eventyr, hvor en drøm skaber liv, hvor det gode vinder over det onde, hvor venlighed ændrer verden til det bedre.

Ved at danse denne ballet klarer Grand Kyiv Ballet-truppen sig også godt. Fordi en del af pengene modtaget under rejsen vil blive brugt til renovering af det ukrainske balletakademi i Kiev og reparation af balletungdommens fællesboligforening.

Ved at købe en billet til denne forestilling vil du lave en vidunderlig gave til dig selv, dine børn og børnebørn. At røre ved Nøddeknækkerens eventyr vil efterlade et uforglemmeligt indtryk. Og juleaftens godhed bliver fortsat!!!

Forestillingstid: 2 timer med pause.

Anbefales til et publikum på 5 år og ældre.

Madbillet

Køb mad
Go to Top