Jazzscenen

JAZZSCENEN – EFTERÅRET 2024

Portalens Jazzscene er åben i efteråret 2024 til 12 koncerter på udvalgte lørdage fra 15. september til 14. december.

Entréen til Jazzscenen er kr. 125,- og et personligt Jazzkort der gælder for hele efteråret kan med fordel købes til kr. 450,-.

Entré til Jazzscenen købes på dagen (åben fra kl. 11.00) og et Jazzkort for hele efteråret kan købes fra den 31. august i Portalens billetkontor.

Café Portalen tilbyder frokostbuffet og smørrebrød fra kl. 12.00 – der købes i baren på dagen.

Skousen Greve støtter Jazzen i Portalen.

14. september kl. 13.00

Emil de Waal & Old News

Dyb tradition og favnende nyskabelse.

Et all-star jazzband med Emil de Waal i førersædet.

Old News inviterer til en musikalsk rejse i et repertoire, der trækker på de helt tidlige numre fra jazzens ungdom, men i nye fortolkninger.

I 2011 samlede Emil de Waal en ny musikalsk konstellation på tværs af genrer og generationer, en kvartet med Elith ’Nulle’ Nykjær på plakaten.

Efter Nulles bortgang i december 2023 mindes de Waal ham med  et 5-personer stort orkester med stjerner som Jacob Anderskov og Randi Laubek. Med dyb rod i tradition, men samtidig stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, kaster bandet sig over musik af bl.a. Sidney Bechet, Hans Henrik Ley, Fuzzy, Fats Waller, Jelly Roll Morton Django Reinhardt og Bessie Smith.

Med sig har Emil de Waal Randi Laubek, Jacob Anderskov, Gustaf Ljunggren og Henriette Groth.

21. september kl. 13.00

Jonas Johansen Adventure Trio

Jonas Johansens nye gruppe Adventure Trio er en guitartrio, med musik baseret på enkle, iørefaldende linjer og stærke grooves. Den transparente og luftige stemning i musikken, viser Johansens mest melodiske side som komponist. Gruppen består af tre fuldmodne musikere, som fortæller deres historie enkelt og tydeligt, bundet i et langt liv med musikken. Jonas evne til naturligt at inkorporere inspiration fra sine rejser over hele verden, bliver en vigtig del af bandets sound. Musikken kan have lidt ”spion” vibe, med et cool groove. Nogle gange næsten indie rock - andre gange bolero eller ballade, med denne særlige blanding af vemod og lykke, som man også finder i Sydamerikansk musik. Men alle grooves vokser ud af det melodiske materiale.

Trioen består af tre absolutte topnavne på den europæiske jazzscene.

Line up:
Thor Madsen: Guitar / Daniel Franck: Kontrabas / Jonas Johansen: Trommer

28. september kl. 13.00

AK and All That Jazz

Sangerinden Anne Kristine, kaldes AK’s vokal er klart farvet af kærligheden til de “store amerikaner”, Ella Fitzgerald , Diana Krall, Nathalie Cole, Julie London m.fl. Med en meget nærværende og varm udstråling, samt stor professionalisme, lykkes det oftest AK, at skabe en yderst intim stemning, hvor den uomtvistelige musikalitet og det gode showmanship er garant for en fed musik oplevelse.

Repertoiret bærer præg af en rigtig New Orleans Gumbo – Hot & Sweet – musik med intensitet og spilleglæde, swing, latin og ballader. AK & all that Jazz har også en af de mest skattede og benyttede solister på den hjemlige scene. Michael Millfiels Mølhede er uden tvivl, en af de absolut førende lead trompetister i Europa, hvilket hans cv samt diskografi i den grad også vidner om. Han er et scoop, for et hvilket som helst orkester, soloerne er altid af højeste standard og han tager gerne del i det musikalske ansvar og har et sikkert bud på frasering og intonation. Den store kærlighed til de gamle mestre fornægter sig ej heller, Michael Millfiels Mølhede sætter sit helt eget præg på musikken.

Mads Hyhne trombone er inde for de sidste par år landet smukt i orkesteret. Mads Hyhne dukker i mange forskellige sammenhænge fra traditionel jazz til free-form eksperimenter. Han har dog en stor kærlighed til den klassiske jazz og har været på en hel del jazz indspilningen.

Rytmegruppen: Marko Martinovich, Marc Davis og Bjørn Otto, har fungeret som akkompagnement bag nationale og internationale solister i et utal af sammenhænge, og samtlige medlemmer af orkesteret har spillet, samt indspillet på kryds og tværs igennem de sidste 30 år.

Line up:
AK – vokal
Marc Davis – bas
Bjørn Otto Hansen – trommer
Mads Hyhne – trombone
Marko Martinovic – klaver
Michael Millfield Mølhede – trompet

5. oktober kl. 13.00

Anna Pauline & Fjeldtetten

12. oktober kl. 13.00

Christina Dahl Trio

19. oktober kl. 13.00

Don Vappie & Finn Burich Jazzband

26. oktober kl. 13.00

Malene Mortensen Group

2. november kl. 13.00

Thomas Clausen Trio

9. november kl. 13.00

Kansas City Stompers

23. november kl. 13.00

Kristin Korb Trio - Feat. Mathias Heise

30. november kl. 13.00

Allan Bo Band

14. december kl. 13.00

Louise & Verdensorkestret