Jazzscenen

Portalens Jazzscene er åben hver lørdag eftermiddag. Entréen er kr. 40,- og for PORTALIS-medlemmer er der fri entré. Café Portalen byder på frokostbuffet og smørrebrød fra kl. 12.30.

2. december kl. 13.00 - 16.00

Emil de Waal Special

Emil de Waal Special med Michael Blicher, Martin Schack og Niclas Knudsen er en brændende varm gryde af skøn musik, spillet af fire internationalt anerkendte musikere!
Der er tale om fire danske musikere, der giver dig en stor portion humør og musik i verdensklasse, når de folder sig ud med deres mix af afrikanske rytmer, funky grooves, jazz og folkemusik fra Angola. Saxofonisten Michael Blicher har komponeret filmmusik til blandt andet filmen Nøgle Hus Spejl og spiller desuden med Steve Gadd og Astro Buddha Agogo og The KutiMangoes.
Organisten Martin Schack har modtgaet Jacob Gades Legat og har bl.a. spillet med Sinne Eeg, Morten Lund, Alex Riel og DR Big Band.
Niclas Knudsen har bl.a. udgivet CD’er med grupperne Ibrahim Electric, Kalaha og Human Beat Boxer (med Adam Nussbaum).
Bag trommerne sidder Ben Webster 2023-prismodtageren Emil de Waal med sin sikre hånd og grænseløse musikalske tilgang til musikken.

9. december kl. 13.00 - 16.00

Allan Bo Band

Allan Bo Band har glædet publikum gennem tiden med mange Ray Charles numre, og selvfølgelig vil Count Basie, Duke Ellington og andre af heltene også blive præsenteret, når bandet spiller, så hvis man kan lide den type musik, så går man ikke forgæves til en koncert med Allan Bo Band. Også i Ray Charles-rammen er arrangementer og fremførelse af musikken karakteriseret ved det stramme ensemblespil samtidig med, at der er givet plads for alle bandets medlemmer til den personlige udfoldelse som solist. Og der er lagt en afbalanceret blanding af præcision og hjerteblod i musikken.
Line Up: Trompet – Mårten Lundgren / Trombone – Steen Hanen / Alt sax – Kasper Wagner / Tenor sax – Jakob Dinesen / Baritone sax – Dorthe Svare / Piano – Ole Kock Hansen / Guitar – Bjarne Roupe / Trommer – Roger Berg / Bas og vocal – Allan Bo.

16. december kl. 13.00 - 16.00

Nulle & Verdensorkestret

Traditionen tro byder Portalens Jazzscene op til jul på en hyggelig og humørfyldt eftermiddag med Verdensorkestret. Da Fessor startede det sagnomspundne Fessors Big City Band i ’69, var det sammen med Nulle. Nu, mere end 50 år efter, er de to voksne mænd sammen igen i den nyeste udgave af Verdensorkestret, som stadig byder på sin egen hjertevarme og forunderlige blanding af gamle og nye jazzstandards samt klassikere fra den danske sangskat. Udover Fessor og Nulle og sangerinden Louise Albeck består Verdensorkestret af Marco Matowitzsch på piano, Marc Davis på bas og Bjørn Otto Hansen på trommer.