Jazzscenen

Portalens Jazzscene er åben hver lørdag eftermiddag. Entréen er kr. 40,- og for PORTALIS-medlemmer er der fri entré. Café Portalen byder på frokostbuffet og smørrebrød fra kl. 12.30.

30. september kl. 13.00 - 16.00

River Jazz & Blues Band

River Jazz & Blues Band leverer lørdag 30. september på Portalens Jazzscene en velrystet cocktail af jazz, blues og latin – serveret med jysk lune! Riverband kaster sig ud i elskede klassikere, velkendte sange, elegante arrangementer og inciterende danserytmer. De seks musikeres tætte og dynamiske sammenspil samt evnen til at komme publikum i møde er bandets varemærke.

7. oktober kl. 13.00 - 16.00

Lars Jansson Trio

Lars Jansson har i årtier været et af de mest efterspurgte navne på den europæiske jazzscene. Med sit lyriske og rytmiske spil med klare skandinaviske aftryk har han opbygget en stor og trofast fanskare. Jansson er, udover at være en gudsbenådet pianist, en skattet komponist. I hans kompositioner hører man også de skandinaviske rødder, som altid kommer til udtryk i hans spil. Lars Janssons faste trio har gennem de sidste mange år, ud over ham selv,  bestået af danske Thomas Fonnesbæk (bas) og Janssons søn Paul Svanberg (trommer).

14. oktober kl. 13.00 - 16.00

Mads Mathias Special

Musikelskere i alle aldre kender de klassiske duetter som i generationer har forsødet vores kærlighed til vokaljazz: Ella og Louis, Ray Charles og Betty Carter, Tony Bennett og Lady Gaga. Alle har de leveret ikoniske øjeblikke som vi bliver ved med at vende tilbage til. I Danmark er vi i de sidste år blevet forkælet af Mads Mathias og hans stilsikre bud på en crooner af i dag. Med sin personlige vokal og afvæbnende humor har han begejstret et stort publikum der rækker langt udenfor landets grænser. Mads Mathias præsenterer den vidunderlige svenske sangerinde Vivian Buczek i Danmark. Publikum kan se frem til en sprudlende koncertoplevelse hvor Vivian og Mads Mathias i selskab med det hårdt swingende stjerneband giver deres bud på nutidig vokaljazz af international klasse.
Lineup: Mads Mathias - vocal / Vivian Buczek - vocal / Jesper Bodilsen - bass / Zier Romme - piano

21. oktober kl. 13.00 - 16.00

AK & All That Jazz m. Special Guest

Sangerinden Anne Kristine, kaldes AK’s vokal er klart farvet af kærligheden til de “store amerikaner”, Ella Fitzgerald , Diana Krall, Nathalie Cole, Julie London m.fl. Med en meget nærværende og varm udstråling, samt stor professionalisme, lykkes det oftest AK, at skabe en yderst intim stemning, hvor den uomtvistelige musikalitet og det gode showmanship er garant for en fed musik oplevelse.
Special Guest er Kristian Jørgensen, jazzviolinist, begyndte at spille violin da han var 8 år gammel og dannede som 12-årig drengebandet Gadevang Swing Central, der vakte opsigt i TV og radio. Han modtog i 1983 jazzprisen Sørens Penge og medvirkede samme år, som 15 årig, på plade med pianisten Duke Jordan. Siden da har han været centralt placeret på den danske jazzscene.
Line up: Marko Martinovic på klaver - Bjørn Otto Hansen på trommer - Kristian Jørgensen på violin - Marc Davis på bas - AK vokal.

28. oktober kl. 13.00 - 16.00

Don Vappie & Finn Burich

Don Vappie & Finn Burich International New Orleans Jazzband er et internationalt sammensat band, som spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk inspireret musik. Finn Burich sangeren og banjospilleren Don Vappie på turné i Danmark siden 1999 og orkestret har besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne.
Line-up: Don Vappie (USA) – banjo, guitar, bas, vokal / Thomas L’Etienne (Tyskland) – clarinet, tenorsax / Finn Burich (Danmark) – trombone / Harry Kanters (Holland) – piano / Frederik van den Berghe (Belgien) – trommer.

4. november kl. 13.00 - 16.00

Jonas Johansen Special

11. november kl. 13.00 - 16.00

Tom & Jacs

Denne eftermiddag kan man høre et unikt samarbejde med 2 af dansk jazz absolutte sværvægtere, Jacob Christoffersen (piano) og Thomas Fonnesbæk (bas). De er etablerede bland en national og international elite, og er begge modtagere af den prestigefyldte Ben Webster Pris. Musikken spænder bredt i et rytmisk og melodisk pulserende univers, hvor improvisation og sublimt sammenspil kan opleves på første række.

18. november kl. 13.00 - 16.00

Portalens Jazz Special

25. november kl. 13.00 - 16.00

French/Danish Dixie Jazz Quintet

Et sammensat band af fantastiske musikere fra Frankrig - som vi har kombineret med en dansker.
Du vil høre den berømte franske klarinettist Aurélie Tropez og vores fantastiske danske basunist og vokalist Nikolai Bøgelund.
De bliver akkompagneret af den sprudlende percussionist Déborah Tropez på trommer, vaskebræt og vokal, - Patricia Lebeugle, vidunderlig og blændende kontrabassist, og den meget talentfulde Alexis Lambert på banjo.

 

2. december kl. 13.00 - 16.00

Emil de Waal Special

Emil de Waal Special med Michael Blicher, Martin Schack og Niclas Knudsen er en brændende varm gryde af skøn musik, spillet af fire internationalt anerkendte musikere!
Der er tale om fire danske musikere, der giver dig en stor portion humør og musik i verdensklasse, når de folder sig ud med deres mix af afrikanske rytmer, funky grooves, jazz og folkemusik fra Angola. Saxofonisten Michael Blicher har komponeret filmmusik til blandt andet filmen Nøgle Hus Spejl og spiller desuden med Steve Gadd og Astro Buddha Agogo og The KutiMangoes.
Organisten Martin Schack har modtgaet Jacob Gades Legat og har bl.a. spillet med Sinne Eeg, Morten Lund, Alex Riel og DR Big Band.
Niclas Knudsen har bl.a. udgivet CD’er med grupperne Ibrahim Electric, Kalaha og Human Beat Boxer (med Adam Nussbaum).
Bag trommerne sidder Ben Webster 2023-prismodtageren Emil de Waal med sin sikre hånd og grænseløse musikalske tilgang til musikken.

9. december kl. 13.00 - 16.00

Allan Bo Band

Allan Bo Band har glædet publikum gennem tiden med mange Ray Charles numre, og selvfølgelig vil Count Basie, Duke Ellington og andre af heltene også blive præsenteret, når bandet spiller, så hvis man kan lide den type musik, så går man ikke forgæves til en koncert med Allan Bo Band. Også i Ray Charles-rammen er arrangementer og fremførelse af musikken karakteriseret ved det stramme ensemblespil samtidig med, at der er givet plads for alle bandets medlemmer til den personlige udfoldelse som solist. Og der er lagt en afbalanceret blanding af præcision og hjerteblod i musikken.
Line Up: Trompet – Mårten Lundgren / Trombone – Steen Hanen / Alt sax – Kasper Wagner / Tenor sax – Jakob Dinesen / Baritone sax – Dorthe Svare / Piano – Ole Kock Hansen / Guitar – Bjarne Roupe / Trommer – Roger Berg / Bas og vocal – Allan Bo.

16. december kl. 13.00 - 16.00

Nulle & Verdensorkestret

Traditionen tro byder Portalens Jazzscene op til jul på en hyggelig og humørfyldt eftermiddag med Verdensorkestret. Da Fessor startede det sagnomspundne Fessors Big City Band i ’69, var det sammen med Nulle. Nu, mere end 50 år efter, er de to voksne mænd sammen igen i den nyeste udgave af Verdensorkestret, som stadig byder på sin egen hjertevarme og forunderlige blanding af gamle og nye jazzstandards samt klassikere fra den danske sangskat. Udover Fessor og Nulle og sangerinden Louise Albeck består Verdensorkestret af Marco Matowitzsch på piano, Marc Davis på bas og Bjørn Otto Hansen på trommer.