Fotografiet i billedkunsten

Det er lykkedes Kunstforeningen Køge Bugt at samle fire spændende fotografer, der på hver deres måde illustrerer, hvor berettiget det er at tale om fotografiet, som en del af billedkunstens univers.

Der er fernisering lørdag den 12. februar kl. 14-17 i Portalens galleri.

Fotograferne Henrik Pyndt Sørensen, Sille Juline Høgly Petersen og Jens Juul er alle bosiddende i København; fotograf Arne Sørensen bor i Kalvehave på Sydsjælland.

Henrik Pyndt Sørensen er de seneste år gået nye veje indenfor fotografiet, og han finder nu sine motiver tilfældige steder på tilfældige gåture. Han fascineres især af steder og øjeblikke, hvor virkeligheden får et abstrakt eller dramatisk udtryk. Ved bevidst brug af modlys og skygge, transparens og refleksion, opnår han tit et meget grafisk udtryk, hvor mennesker fremstår som silhuetter i et ofte urbant landskab.

Sille Juline Høgly Petersens billeder er nærværende og enkle. Hun drages af, at hendes billeder er et direkte aftryk af de stemninger og omgivelser, der er til stede, i netop det øjeblik, hvor hun skaber sine udtryk. Motiverne vedrører ofte studier af temaerne forfald og forgængelighed, aftryk eller spor af tid og krop. For hende er fotografiet det perfekte udtryksmiddel, da det fanger lys, motiv og stemning, for derefter at blande det hele sammen til et udtryk, der beskriver netop det øjeblik.

Stærke indtryk danner drivkraften i Jens Juuls arbejde. Bag et stærkt indtryk ligger altid en interessant og ofte ufortalt historie. Historien er lige uden for døren. Det er bare et spørgsmål om at se det og virkelig se de mennesker, der er en del af en slags gobelin i ens daglige liv. Derefter handler det om, efter Jens Juuls opfattelse, om at finde en personlig vinkel og følgelig modet til at træde over grænsen mellem en selv og andre mennesker i skildringen af eksempelvis den valgte persons privatliv sfære.

Gennem hele livet har Arne Rasmussen været fascineret af billeder, og hvordan virkeligheden repræsenteres gennem opfattelsen af et fotografi. Arne Rasmussen er en autodidakt kunstner med fotografi som medie. Mange års arbejde i mørkekammeret, og skift derefter over til digitalt mørkekammer. Selvstudium af mestrene i maleriet især Paul Klee, Kandinsky, Joannes Itten, Cezanne og andre har været til stor inspiration for Arne Rasmussen.

 

Billedet ovenfor: “Grundtvigs kirke” af Jens Juul.

 

ÅBNINGSTIDER:

Torsdag og fredag kl. 14 – 17

Lørdag kl. 13 – 17.

Lørdag 5. marts er sidste udstillingsdag.

Udstillingen er lukket mandag, tirsdag og onsdag.

Log in with your credentials

Forgot your details?