Indlæser Begivenheder

Kjeld Lauritsens Jazzy Friends

lørdag 29. februar 2020 @ 13:00 - 16:00

FEATURING CAROLINE BUGALA

 

CAROLINE BUGALA • VIOLIN

ALMAZ YEBIO • VOKAL

NIELS STUART • SAXOFON OG FLØJTE

BO MØLLER • GUITAR

KJELD LAURITSEN • HAMMOND ORGEL

ESPEN LAUB VON LILLIENSKJOLD • TROMMER

Violinisten Caroline Bugala dukkede spontant op til en af Kjeld Lauritsens jamsessions på La Fontaine for et par år siden og lagde publikum ned med sit fantastiske spil. Inden hun havde spillet sine 2 numre var hun engageret til en koncert på stedet og hun har siden været en kær gæst i klubben.

Hendes spil er rodfæstet i mange års studier på klassisk violin, men da hun mødte jazzen blev en stor kærlighed født. Hendes eminente teknik og dybe rødder i swingende sigøjnerjazz giver afsæt for denne koncert der når vidt omkring med afstikkere til Blues, Latinamerikansk musik og måske også en lille tango.

Vokalisten Almaz Yebio fra Malmø er kendt som en fremragende jazzsanger i vores broderland. Hendes smukke stemme skaber mindelser om store amerikanske jazzikoner som Ella Fitzgerald og Nancy Wilson, men Almaz kaster sig også gerne ud i eksperimenter med stemmen.

På saxofon er Niels Stuart altid et sikkert kort. Hans swingende saxofonspil har beriget den danske scene i årtier og kun hans beskedne sympatiske væsen har forhindret ham i at nå den stjernestatus, hans saxofonspil berettiger til.

Bo Møller på guitar mestrer hele spektret fra rå blues over swingende jazz til rockballader. Hans bluesguitarspil lyder som om han var opvokset på Chicagos South Side, men samtidig er han en komplet jazzmusiker der mestrer selv de mest komplicerede udfordringer.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Han udfylder den traditionelle rolle i gospel og orgeljazz, nemlig at erstatte både keyboards og bassist. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 plader i eget navn foruden et par stykker som solist med Big Bands og 2 i samarbejde med den Islandske saxofonist Sigurdur Flosason.

Trommeslageren Espen Laub von Lillienskjolds dynamiske spil er garant for at musikken swinger. Har spillet i en årrække med bl.a. Lillian Boutté, Mads Mathias Orchestra, Nikolaj Bentzon Trio, Christina Dahl, Benjamin Koppel, Matthew Herbert Big Band, Willy Egmose Trio og mange andre.

Koncerten vil forme sig som et overflødighedshorn af følsomme og medrivende øjeblikke. Musik fra både Europæisk og Amerikansk jazztradition, og med afstikkere til den rige latinamerikanske musik.

En koncert man vil huske i lang tid!

Der er ikke forsalg til dette arrangement

Entré 40 kr. / Fri entré for Portalis

Der sælges ikke madbilletter til dette arrangement

Café Portalen tilbyder frokostbuffet m.m.

Sted

Greve Teater- & Musikhus
Portalen 1
Greve, 2670 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
+43 97 83 00

Log in with your credentials

Forgot your details?