Indlæser Begivenheder

Ben Webster Prisfest m/ Kathrine Windfeld Big Band

søndag 22. maj 2022 @ 15:00 - 18:00

Ben Webster Prisen går i år til pianisten, komponisten, arrangøren og big bandlederen Kathrine Windfeld og med prisen skriver hun sig ind i en fornem række af komponister og arrangører, der har modtaget prisen. Ernie Wilkins, Niels Jørgen Steen og Jens Klüver har tidligere modtaget prisen for deres storslåede arbejde med bigbandformatet.

Kathrine Windfeld har som pianist, komponist, arrangør og ikke mindst orkesterleder med stor originalitet både fastholdt og fornyet bigband-genren, som er en af jazzens allervigtigste hjørnestene.

Hun leder Kathrine Windfeld Bigband der spiller hendes kompositioner, og har 4 udgivelser med egen big band musik bag sig. Desuden har prismodtageren komponeret til DR Big Band og været gæstedirigent rundt om i Europa, ikke mindst i Sverige med det anerkendte Bohuslän Big Band og Frankfurt Radio Big Band. Hendes musik er kompleks, rytmisk og energisk og med tydelige rødder i jazzhistorien. Det kunstneriske niveau er tårnhøjt, og Kathrine Windfelds bidrag til jazzen i Danmark kan ikke overvurderes.

Ben Websters Fond er glad for og stolt over at kunne give årets Ben Webster Pris til en så fremtrædende, opfindsom og givende musiker, komponist, arrangør og orkesterleder.

Citater fra Ben Websters Fonds formand Jesper Løvdal: ”Årets prismodtager har i allerhøjeste grad bidraget til at bigband-musikken, som er en del af jazzens inderste sjæl, lever og blomstrer, når hendes musik fremføres i både Danmark og resten Europa. Ben Webster selv var et fyrtårn i Duke Ellingtons orkester, så der er med stor glæde, at prisen for første gang siden 2002 går til en orkesterleder. Vi kan i den grad takke Kathrine Windfeld for – med egne originale, opfindsomme, komplekse og smukke kompositioner og med stærk orkesterledelse – at gøre jazzen levende og give publikum store oplevelser. Hendes dedikation til selve musikkens fællesskab og sjæl deler hun med Ben Webster og hans mentor Duke Ellington.”

Ben Websters Fond vil i 2022 også uddele hæderspris(er) og offentliggør disse på Ben Websters Fødselsdag d. 27. marts.

Køb billetter

Numm. siddepladser 150 DKK

Madbilletter

Buffet 100 DKK

Sted

Greve Teater- & Musikhus
Portalen 1
Greve, 2670 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
+43 97 83 00

Log in with your credentials

Forgot your details?