The Forest Song - Grand Kyiv Ballet

tir09apr19:0019:00 The Forest Song - Grand Kyiv Ballet

Om arrangementet

En vidunderlig aften med Ukrainsk Ballet / The Forest Song – “Skovens sang”.

I april 2024 præsenterer Grand Kyiv Ballet en af ​​de smukkeste balletter i Ukraine, “Song of the Forest” i hele Skandinavien. Den sofistikerede dans af Grand Kyiv Ballet-kunstnere vil give dig en stor oplevelse. Kunstnere fra Grand Kyiv Ballet optræder på scenerne i teatre i både Europa, USA og Australien.

“Skovens sang” er en legendarisk ballet, der har været stoltheden af ​​ukrainsk koreografi i over 75 år. Denne ballet hylder følelsen af ​​romantik og renheden af ​​klassisk balletteknik.

Balletten er baseret på skuespillet af samme navn “Skovens sang” (1911) af den ukrainske forfatter Lesya Ukrainka, som var oprindelsen til genoplivningen af ​​den nationale arv og kultur. Blid og lyrisk musik af den ukrainske komponist Mykhailo Skorulskyi blev skrevet til balletten i 1936. Uropførelsen fandt sted i 1946. 

“Skovens sang” er en magisk fortælling om kærlighed mellem skovpigen Mavka og den unge mand Lukash. Menneskets og naturen interagerer, der er kærlighed, forræderi, fortvivlelse, og det er ikke muligt for hver af dem at glemme kærlighedens magiske øjeblik. Dette er en historie om, hvordan skæbnen ændrer sig for en person, der mister kontakten til naturen og holder op med at høre stemmerne. Dette er historien om den frygtløse og modige Mavka, der søger fred i sin verden, ligesom Ukraine i dag kæmper for frihed og fred i sit land.

Forholdet mellem Mavka og Lukash udvikler sig gradvist og falder sammen med årstiderne. Ligesom i Lesya Ukrainkas skuespil er foråret også i balletten indledningen og begyndelsen på forholdet mellem Lukash og Mavka. Sommeren er blomstringen af ​​deres kærlighed, det er frugtbarheden i Ukraine. Efteråret er Lukashs forræderi, han gifter sig med en anden kvinde. Om vinteren dør Mavka og Lukash. Deres sjæle mødes i evighedens verden.

I balletten er der mange mytologiske billeder fra ukrainske eventyr, som folkets fantasi slog sig ned i skove og endeløse marker. Mykhailo Skorulskyi, der skrev musik til balletten, skabte en ægte salme til levende natur og ren kærlighed. Dette tema om dialog mellem menneske og natur har ikke blot mistet sin relevans, men er også flyttet til et kvalitativt nyt niveau.

Balletten er fyldt med mange spring af kunstnere, spins, fouetter og utrolige koreografiske mønstre. Legender om fortryllede skovdyr ser ud til at komme til live på scenen og er vævet ind i dansernes fejlfrie bevægelser.

Hver eneste detalje i forestillingen arbejder på at gøre et ægte eventyr for voksne og børn til virkelighed på scenen.

Madbillet

Køb mad
Go to Top